5 beste voedingsmiddelen voor een gezonde schildklier

Geplaatst op 17 november 2020


Uw schildklier is een belangrijke hormonale klier die helemaal onderin uw hals zit en de schildklierhormonen in uw lichaam regelt. De schildklier is verantwoordelijk voor het herstel van cellen, hun groei en de algehele stofwisseling van uw lichaam. Als u een struma (een vergrote schildklier) hebt ontwikkeld of de symptomen van een onderactieve schildklier voelt, dan moet u met uw arts overleggen wat uw mogelijkheden zijn.

Symptomen van een onderactieve schildklier

Hypothyreoïdie (ook bekend als een onderactieve schildklier) treedt op als de kleine schildklier niet genoeg schildklierhormonen produceert. Een onderactieve schildklier kan leiden tot hartaandoeningen, obesitas en andere gezondheidsproblemen. Symptomen van een onderactieve schildklier omvatten (maar zijn niet beperkt tot): 1

Depressie
Constipatie
Vermoeidheid
Algemene pijn
Onregelmatige menstruatie
Balding
Hersenspoeling
Symptomen van een overactieve schildklier

Hyperthyreoïdie heeft veel van dezelfde symptomen als een onderactieve schildklier, maar sommige van de symptomen van een overactieve schildklier zijn (maar niet beperkt tot):

Slapeloosheid
Onregelmatige hartslagen
Gewichtsverlies
Goiter
Prikkelbaarheid

Hoewel er medicijnen en andere behandelingen zijn die u van uw arts kunt proberen, is het volgen van een natuurlijke aanpak met voeding een uitstekende aanvulling op de huidige behandelingen.

Hier zijn de 5 beste voedingsmiddelen die u kunt proberen om de gezondheid van uw schildklier te helpen beïnvloeden:

Zeevruchten

Zeevruchten kunnen een geweldige gezondheidsbooster voor de schildklier zijn. Zeevruchten die jodium bevatten zijn een geweldige manier om je schildklier te helpen opbloeien. Aangezien het lichaam jodium niet van nature aanmaakt, moet je het consumeren. Zeevruchten die jodium bevatten zijn:

Zeewier
Vis
Garnaal

Je hoeft niet bij elke maaltijd zeevruchten te eten om de voordelen van jodium in je dieet te krijgen. Begin met een paar keer per week vis te eten en kijk of je verbeteringen in je symptomen voelt.

Noten

Noten zijn een geweldig tussendoortje, maar ze zijn ook een geweldige bron van selenium. Selenium is niet alleen een krachtige antioxidant, maar het kan ook helpen het schildklierantistofgehalte in het lichaam te verlagen om een gezonde hormoonbalans te behouden. Een tekort aan selenium is een van de oorzaken van een slechte gezondheid van de schildklier. Voordat u echter seleniumsupplementen gaat gebruiken, moet u eerst met uw arts overleggen om er zeker van te zijn dat u de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. 2

Kruisbloemige Groenten

Wees voorzichtig met kruisbloemige groenten! Als u een overactieve schildklier behandelt, zijn kruisbloemige groenten geen probleem. Maar als bij u een onderactieve schildklier is vastgesteld, moet u kruisbloemige groenten alleen gekookt eten. 4

IJzer

Een laag ijzergehalte houdt verband met een ongezonde schildklier. Je hebt ijzer ook nodig om de beweging van rode bloedcellen door je lichaam te bevorderen. U krijgt ijzer binnen via verschillende voedingsbronnen, zoals kikkererwten, verrijkte ontbijtgranen, pure chocolade en kidneybonen. Voldoende ijzer helpt de schildklier om zijn basisfuncties uit te voeren, dus zorg ervoor dat u dagelijks voldoende ijzer binnenkrijgt. 3

Eieren

Eieren zijn het supervoedsel voor schildklierproblemen, omdat ze zowel jodium als selenium bevatten. Eieren zijn goedkoop, lekker en makkelijk te bereiden. Het toevoegen van een hardgekookt ei aan je ontbijt of tussendoortje is een geweldige manier om extra jodium en selenium in je dag te krijgen.

Als u nog steeds niet zeker weet welke voedingsmiddelen u moet eten voor uw schildklier, laat dan een bloedonderzoek doen bij uw arts. Uw arts kan u vertellen op welke voedingsstoffen u zich moet concentreren. Vergeet niet dat een gezonde schildklier niet alleen te maken heeft met het toevoegen van voedingsmiddelen aan uw dieet. Het verwijderen van schadelijke voedingsmiddelen uit uw dieet is net zo belangrijk.

Blijf uit de buurt:

Verwerkte voedingsmiddelen
Soda of Cola
Alcohol
Fruit met een hoog glycemisch gehalte

Het elimineren van voedingsmiddelen uit de bovenstaande lijst en het opnemen van de vijf beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van uw schildklier zal zeker leiden tot een minder symptomatisch leven.


Gerelateerde berichten


Commentaar is gesloten voor dit bericht.