Kan de ziekte van Hashimoto worden teruggedraaid?

Geplaatst op 9 oktober 2020


Als je me 5 jaar geleden zou hebben gevraagd of ik mijn eigen mayonaise zou maken, zou ik je in je gezicht hebben uitgelachen. Nu is mijn zelfgemaakte mayonaise niet meer weg te denken uit mijn koelkast en ik kan het in minder dan vijf minuten maken. Waarom? Omdat ik de afgelopen 5 jaar op reis ben geweest om mijn ziekte van Hashimoto op een natuurlijke manier om te keren. Laat me je meer vertellen.

Ik heb altijd graag aan lichaamsbeweging gedaan en ik heb er zelfs een carrière van gemaakt om fietslessen, bootcamps, gewichtheffingslessen en danscardio te geven. Sommige dagen was ik 5 uur aan het sporten door middel van instructie. Het lijkt intens, maar het was mijn werk dus ik stond er niet bij stil hoe zwaar het voor mijn lichaam was. Het belangrijkste wat me naar de dokter bracht was dat ik niet in staat was om gewicht te verliezen. Ik vertelde haar dat ik goed at, vaak sportte, en maar niet leek af te vallen. En wat denk je? Ze geloofde me niet. Mijn eigen dokter gaf me een aanbeveling voor een voedingsdeskundige, zei dat ik het ketogeen dieet moest proberen en stuurde me op weg. Het duurde nog drie jaar en veel meer tests en artsen voordat ik eindelijk wat resultaten begon te voelen en een gezondheidsdeskundige vond die geloofde dat ik een schildklierprobleem had. De conclusie van dit kleine verhaal is dit: niemand kent je lichaam zoals jij dat doet. Als je het gevoel hebt dat er iets mis is, blijf dan vragen stellen.

Wat is de ziekte van Hashimoto?

De ziekte van Hashimoto is een van de meest voorkomende oorzaken van hypothyreoïdie. De ziekte van Hashimoto behoort tot een klasse van ziekten die auto-immuunziekten worden genoemd. Auto-immuunziekten treden op wanneer het immuunsysteem van het lichaam het lichaam begint aan te vallen. De rol van het immuunsysteem in het lichaam is het te beschermen tegen ziekten van buitenaf door vreemde cellen aan te vallen.

Wanneer het immuunsysteem verkeerde informatie krijgt, kan het ten onrechte lichaamsdelen aanvallen die verder gezond zijn, wat symptomen, ontstekingen en soms ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Behandeling van de ziekte van Hashimoto

De ziekte van Hashimoto kan meestal worden behandeld met een goed dieet, voldoende lichaamsbeweging en een aangepaste levensstijl. Vaak schrijven medici medicijnen voor die je voor altijd moet blijven slikken. Persoonlijk wilde ik alles proberen om te voorkomen dat ik voor de rest van mijn leven medicijnen zou moeten slikken. Mijn arts verzekerde mij dat ik medicatie kon uitstellen om eerst andere, meer natuurlijke geneeswijzen te proberen. Als uw arts medicatie voorstelt, vraag hem dan of u eerst 12 weken lang veranderingen in uw levensstijl kunt proberen en daarna het gesprek over medicatie kunt heropenen. Het genezen van uw schildklier kan een lang proces zijn, maar na 12 weken zou u enige verbetering moeten kunnen zien die u kunt bespreken met de door u gekozen zorgverlener.

Als u voelt dat hypothyreoïdie uw leven beïnvloedt, is het belangrijk om een arts te bezoeken en te werken aan het verminderen van uw dagelijkse symptomen door keuzes te maken in uw levensstijl. Een manier om dat te doen is via ons twaalf weken durende schildklier reset-programma. Klik hier voor meer informatie.

De ziekte van Hashimoto op natuurlijke wijze genezen

De ziekte van Hashimoto gaat vaak gepaard met veel symptomen die soms moeilijk aan te wijzen zijn. Voor mij, zijn de belangrijkste symptomen van mijn ziekte van Hashimoto:

Hersenspoeling
Onvermogen om zich te concentreren
Problemen met het onthouden van kleine taken
Dunner wordend haar
Onvermogen om gewicht te verliezen
Slaapproblemen
Niet in slaap kunnen vallen
Onvermogen om in slaap te blijven
Netelroos
Darmproblemen

Om heel eerlijk te zijn wist ik niet eens dat ik last had van deze andere symptomen, totdat ik begon na te denken over mijn jongere ik en merkte hoe anders mijn lichaam functioneerde, zelfs maar een paar jaar geleden. Door de jaren heen heb ik geleerd hoe ik mijn symptomen aanzienlijk kan verminderen en van de medicijnen af kan blijven door deze 5 principes te volgen:

Top 5 tips om de ziekte van Hashimoto op natuurlijke wijze terug te draaien

Stop met het eten van suiker

Stoppen met suikerconsumptie is een van de moeilijkste dingen om te doen, maar een van de meest heilzame. Het eten van te veel suiker wordt in verband gebracht met ontstekingen, die auto-immuunziekten zoals de ziekte van Hashimoto alleen maar verergeren, en een drastische toename van de symptomen veroorzaken. Als we aan suiker denken, is het makkelijk om alleen aan koekjes, cake, snoep en ijs te denken, maar suiker kan zich in feite in het zicht verstoppen in ogenschijnlijk 'gezonde' voedingsmiddelen zoals ingeblikte groenten of sauzen. Voor degenen onder ons met de ziekte van Hashimoto is het van vitaal belang dat we onze suikerinname opnieuw beoordelen en elk etiket lezen voordat we het eten.


Wist je dat er 61 namen van suiker zijn? Kunstmatige zoetstoffen zijn hierbij niet inbegrepen!

Wees je ervan bewust dat je hersenen waarschijnlijk gewend zijn aan suiker, en dat je lichaam zal moeten "ontgiften" als je je suikerverslaving aan het doorbreken bent. Voor mensen met een schildklieraandoening zoals de ziekte van Hashimoto kan het hunkeren naar koolhydraten een symptoom zijn van een suikerverslaving die doorbroken moet worden. Neem stappen om geleidelijk je suikerinname te verminderen totdat je een volledig suikervrije levensstijl hebt. Het duurt ongeveer drie weken, maar je zult stoppen met hunkeren naar suiker. Blijf sterk tijdens je suiker detox, en weet dat je alles doet wat je kunt om ontstekingen te verminderen en de gevolgen van de ziekte van Hashimoto om te keren.

Focus op zelfzorg

Je hebt waarschijnlijk gehoord over de mind-body connectie, en ik ben hier om je te vertellen dat het echt is. Of u nu al Synthroid gebruikt, op natuurlijke wijze uw schildklier probeert te genezen, of nog geen diagnose hebt, maakt niet uit. We hebben allemaal zelfzorg nodig. Het is van vitaal belang voor succes dat u de kracht gebruikt die u heeft over uw symptomen. Dit is mijn favoriete punt om te maken, omdat het gaat om ontspanning.

Doe een dutje. Serieus, rustig aan! Prioriteit geven aan bedtijd heeft mijn leven veranderd. Vroeger ging ik rond middernacht slapen en stond ik voor 5 uur op om een fietsles te geven. Dat was heel ongezond! Ik gaf geen prioriteit aan slapen en als gevolg daarvan raakten mijn Hashimoto-symptomen van hersenmist en het onthouden van eenvoudige taken me gefrustreerd en zonder hoop.

Ik had slaap nodig, en jij misschien ook, maar er zijn veel manieren om het rustiger aan te doen en je te concentreren op je geest-lichaam verbinding. Een bad nemen, een dagboek schrijven, op vakantie gaan, of zelfs je huidverzorgingsroutine veranderen kunnen allemaal manieren zijn om het rustiger aan te doen en je te concentreren op je algehele gezondheid.

Geen bewerkte voedingsmiddelen

Uw schildklier houdt niet van bewerkte voedingsmiddelen. Wanneer uw lichaam hard bezig is met het afbreken van chemicaliën en onbekende stoffen die vaak in bewerkte voedingsmiddelen zitten, kan de schildklier niet goed werken. Uw lever is verantwoordelijk voor veel metabolische functies en uw lever gezond houden is de beste manier om ervoor te zorgen dat hij zich ook kan richten op het metaboliseren van schildklierhormonen. Een geweldig neveneffect van het verwijderen van bewerkte voedingsmiddelen is een gezondere u! U zult merken dat u helderder van geest bent, minder gewrichtspijn heeft en een gezondere huid heeft. Ik merkte ook een vermindering van netelroos!

Voedsel dat ik vermijd te eten:

Microwavable maaltijden
Tofu en andere sojaproducten
Koffiemelk
Verwerkte specerijen
Ketchup
Barbecuesaus
Honing mosterd
Griekse yoghurt met smaakstof
Frisdrank of andere dranken met een hoog suikergehalte

Voedingsmiddelen die ik in mijn dieet opneem:

Zelfgemaakte amandelmelk
Zelfgemaakte kokosyoghurt (geloof me, het is heel makkelijk!)
Ongezoete kruidenthee
Zalm
Grasgevoerd vlees
Gekookte bladgroenten
Mosterdgroenten
Raapstelen
Spinazie
Collard groenten

Neem gedetailleerde notities

Het omkeren van de ziekte van Hashimoto is een proces dat tijd kan kosten. Elke ziekte omkeren is moeilijk, maar een auto-immuunziekte omkeren? Het gaat allemaal om het verminderen van ontstekingen. Wat voor mij werkt, zal jou ook helpen! Maar jij bent uniek en er komt altijd wat trial-and-error bij kijken om uit te vinden wat jouw specifieke triggers zijn. Ik kan bijvoorbeeld zonder problemen broccoli, zoete aardappelen, okra en andere goitrogene voedingsmiddelen eten. Anderen worstelen met symptomen als ze consequent deze dingen eten.

Het maken van gedetailleerde notities van wanneer je symptomen voelt kan je ogen openen voor wat er moet veranderen.

Tirosana biedt een gratis symptoom-tracker om u te helpen uw weg te vinden in deze! 1

Toxines verwijderen

Ruim je omgeving op. U heeft uw dieet veranderd, zich op zelfzorg gericht, en uw symptomen bijgehouden. Wat nu? Detox je hele dag. Blijf uit de buurt van schadelijke chemicaliën die je hormonen kunnen beïnvloeden, zoals bepaalde schoonmaakmiddelen, make-up, lotions, en kunstmatige zoetstoffen. Merk je op dat ik kunstmatige zoetstoffen niet in de voedingsmiddelen sectie heb gezet? Dat is omdat het geen voedsel is! Het zijn kunstmatige chemicaliën die ons lichaam laten denken dat iets zoet smaakt. Blijf er ver, ver vandaan! Gebruik glazen in plaats van plastic bakjes, en blijf uit de buurt van anti-aanbakpannen die schadelijke chemicaliën gebruiken.

Een geweldige bron die ik in de loop der jaren heb gebruikt is www.ewg.org. Je kunt producten die je dagelijks gebruikt opzoeken om te zien met welke chemicaliën je dagelijks in aanraking komt, en niet-giftige alternatieven vinden. 2

Dat was het! Het lijkt nu veel, maar Tirosana splitst deze informatie nog verder uit en helpt je het waarom achter het hoe te begrijpen. De schildklierziekte van Hashimoto op natuurlijke wijze omkeren is mogelijk als je de juiste hulpmiddelen in je gereedschapskist hebt. Wij zitten in jouw team, laten we dit doen!


Gerelateerde berichten


Commentaar is gesloten voor dit bericht.