We beginnen allemaal ergens: Intimidatie in de sportschool en wat je kunt verwachten

Geplaatst op 26 januari 2021


Gefeliciteerd!

Kijk eens naar jezelf. Je hebt je glimmende nieuwe sportschoolabonnement, je frisse nieuwe sportschoenen, een leuke, levendige outfit, een zweetbestendige koptelefoon, een handdoek die je speciaal voor dit doel hebt gekocht, en een knallende nieuwe afspeellijst, klaar om te gaan. Je "voor"-foto is gemaakt en je bent klaar voor die eerste dag in de sportschool!

Laten we maar met het belangrijkste beginnen: u zou zo trots op uzelf moeten zijn dat u uw gezondheid en uw leven in eigen hand neemt. Deze volgende stap gaat over jou. Voor u. Vergeet dat nooit!

Laat je niet tegenhouden door zoiets simpels als intimidatie in de sportschool!

Als je aankomt, is er waarschijnlijk iemand die zijn lidmaatschapskaart scant bij de balie met minder dan tien procent lichaamsvet. Ze heeft waarschijnlijk gedefinieerde spieren waarvan je niet eens wist dat ze bestonden! Je draait je naar links en ziet de mooiste man ter wereld op een loopband lopen. Het ergste is dat hij er nog steeds uitziet als een model als hij zweet. Een oma die een halve vrachtwagen kan bankdrukken, zal waarschijnlijk rechts van je een bicep curl doen. Een groep tieners in neonkleurige outfits zal een blik op je werpen en je meteen het gevoel geven dat ze elke onzekerheid van je kennen en erover gaan praten.

Adem in. Adem uit.

Je leven draait om jou.

Iedereen in die sportschool heeft dit moment meegemaakt. Die oma die bicep curls deed, kon vroeger nauwelijks een setje met een halter van vijf pond afmaken. Die tieners zitten gevangen in het tijdperk van verwarring en onzekerheid. Die man die op de loopband loopt, kon vroeger nog geen minuut achter elkaar rennen. We beginnen allemaal ergens!

Het zit zo: iedereen in de sportschool vecht voor zijn eigen gezondheid. Corrigeer me als ik het mis heb, maar is dat niet hetzelfde waarvoor u in de sportschool bent? Sommigen gaan te ver, sommigen niet ver genoeg, maar iedereen daar is gericht op het verbeteren van zichzelf en hun gezondheid. Inclusief jij!

Ieder van hen is een stille cheerleader. Zoek naar de hoofdknik van iemand die je elke dag op hetzelfde tijdstip ziet en nooit spreekt. Ieder van hen kan een bron zijn. Zelfs als je kijkt hoe ze een oefening doen en die kopieert als ze niet kijken. Ieder van hen is er om te helpen. Of je nu aan een vreemde vraagt om je te helpen als je een nieuwe oefening probeert of vraagt waar ze die panty vandaan hebben die je zo leuk vindt.

Denk eraan: we beginnen allemaal ergens!

Laat je alsjeblieft niet intimideren. Je hebt dit!

Nu je toch in de sportschool bent, willen we tien etiquettetips met je delen die de onderliggende kennis vormen van wat er van je wordt verwacht, maar niet altijd expliciet op de "Gym Policy" poster staat, van je tijd in de sportschool.


1. Gebruik een koptelefoon.

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar niemand anders wil jouw muziek, podcast of audioboek horen tijdens hun workout. Plus, luisteren naar je favoriete muziek, of helemaal opgaan in je #1 podcast, helpt je de wereld uit te schakelen en je op jezelf te concentreren!


2. Evenzo, niet praten aan de telefoon.

Vooral op de speaker. Vergeet niet: je bent in de sportschool om jezelf te verbeteren. Net als alle anderen. Probeer alle afleiding te beperken, voor jezelf en voor anderen.


3. Draag een handdoek.

Het is niet alleen een gemakkelijke manier om je zweet af te vegen en je droog te houden, je kunt het ook op machines leggen voordat je ze gebruikt om ze, en jou, schoner te houden.


4. Ruim op na jezelf.

Veel sportscholen verstrekken papieren handdoeken en reinigingsspray. Als je je handdoek vergeet en/of te bezweet bent, is dit absoluut verplicht voor ieders gezondheid.
Als je een halter set hebt gebouwd, leg de gewichten dan terug op het rek. Alles moet altijd worden teruggezet naar de basis tussen gebruikers.
Leg uw halters, matten, schuimrollen, weerstandsbanden en andere benodigdheden terug waar u ze oorspronkelijk vandaan had.

5. Staar niet naar mensen.

Als iemand die tussen de sets door wegzapt, kan ik je beloven dat dit meer gebeurt dan je bedoelt. Niemand wil zich ongemakkelijk of bekeken voelen.


6. Praat ook niet met mensen die niet willen dat er met hen gepraat wordt.

Veel mensen gebruiken de sportschool als een ontsnapping; lees hun lichaamstaal.


7. De sportschool is geen dating app.

Ik herhaal: de sportschool is geen dating app.


8. Als iemand vraagt om met je te roteren tussen sets, laat hem.

De meeste sportscholen vragen je om niet te rusten op de machines, maar zelden houden mensen zich aan deze regel tussen sets. Als je wel met iemand rouleert, is de algemene etiquetteregel om ook het gewicht terug te wisselen met wat de ander aan het doen was.


9. Beperk voortgangsfoto's in de gymzaal.

We willen allemaal selfies nemen van onze vorderingen. Probeer ze te nemen op een plaats waar niemand anders in de buurt in beeld komt. Vermijd het om ze in de kleedkamers te nemen.


10. Respecteer de persoonlijke ruimte.

Oefeningen nemen ruimte in. Alleen omdat de volgende oefening in je routine op dit moment bezet is, hoef je er niet overheen te blijven hangen. Ga verder met het volgende deel van je plan en kom terug wanneer de ruimte vrij is.


Als je gewapend bent met zelfvertrouwen, motivatie, een koptelefoon, een handdoek, trots, en deze tips, ben je meer dan klaar voor je eerste dag in de sportschool! Als je bij aankomst vragen hebt, staan de medewerkers van je sportschool klaar om je te helpen. Je sportschoolfamilie staat achter je, en wij ook. Wees trots! We kunnen niet wachten om te zien wat je bereikt!


Commentaar is gesloten voor dit bericht.