Leuke workouts voor gewichtsverlies

Geplaatst op 29 december 2020


Afvallen is geen sinecure. Vooral als je te maken hebt met een schildklierprobleem. Er zijn duizenden dieetplannen, trainingsschema's, caloriearme menu's en pillen die adverteren met onmiddellijke resultaten op het gebied van gewichtsverlies, maar wat werkt nu echt? Wat is het echte geheim van significant gewichtsverlies?

We willen niet graag de brenger zijn van slecht nieuws, maar het echte geheim van gezond gewichtsverlies is het antwoord waar we steeds voor weglopen - consequente trainingen en een gezond dieet.

Een magische Youtube-workoutvideo van vijf minuten is niet altijd voldoende, en fitnessplannen van twee uur passen niet altijd in onze dagelijkse schema's. Wat dan wel? En hoe vinden we wat voor ons werkt?

Begin met plezier te maken!

Iedereen is anders en iedereen geniet van een ander soort workout! Als je geniet van je workout, is de kans groot dat je het volhoudt! Bekijk onze lijst hieronder, zie wat klinkt als een explosie, of op zijn minst doenbaar, en probeer het voor jezelf!

Groepslessen

Sommige mensen vinden trainen in groepsverband prettiger en beter vol te houden dan solo-sessies. Persoonlijk hou ik van groepsfitnesslessen omdat ze me de mogelijkheid geven mentaal "uit te checken". Ik hoef mijn workout niet te programmeren of te hard na te denken over wat ik ga doen. Ik weet dat ik alleen maar hoef te komen en dat de instructeur me door de rest heen zal leiden.

Velen vinden ook dat zij zichzelf harder kunnen pushen in een groepssetting dan wanneer zij alleen trainen. Je kunt de competitieve geest van de mensheid niet ontkennen!

Er zijn zoveel soorten lessen, maar ze volgen allemaal een circuitstijl of een hoge intensiteit intervaltraining ( HIIT ) aanpak. Enkele populaire lessen zijn:

Cycling (Spin) Class: Vindt plaats op een stationaire fiets met verschillende intensiteiten, weerstanden en choreografie op Top 40 hits.
Bootcamp stijl les: Een fitness bootcamp combineert calisthenic en lichaamsgewicht oefeningen met interval en krachttraining. Dit is een geweldige optie om cardio- en krachttraining te combineren in één les - wees voorbereid om te zweten!
Zumba/Dans Fitness: Zumba is geïnspireerd door Latijnse dans en muziek en combineert gechoreografeerde dans en lichaamsgewicht oefeningen op je favoriete muziek.
Step Aerobics: Dit is een klassieke groepsfitnessles die al tientallen jaren bestaat. Er wordt gebruik gemaakt van een verhoogd platform van 4 tot 2 inch dat in de routine wordt opgenomen. Vaak worden extra gewichten of apparatuur gebruikt om een volledige lichaamstraining te geven.
Aqua-aerobics: Aqua-aerobics wordt in een zwembad gedaan en is gericht op het verbeteren van de cardiovasculaire conditie, terwijl tegelijkertijd je spieren worden getraind doordat je constant tegen de weerstand van het water in beweegt.
Al deze trainingen zijn totaal verschillend, maar geven hetzelfde resultaat: een betere cardiovasculaire conditie.

Als je iets uit deze blogserie haalt, moet het zijn dat je jezelf niet langer dwingt om je door cardiosessies heen te worstelen. Concentreer je in plaats daarvan op het vinden van een vorm van cardiofitness die je leuk vindt. Als je ergens plezier in hebt, is de kans groter dat je het ook op de lange termijn volhoudt. Ik geloof echt dat er voor iedereen wel iets te vinden is, het kost alleen wat vallen en opstaan om daar achter te komen!

Niet-impact oefeningen

Non-impact workouts zijn een goede optie voor diegenen onder u die aan hun fitnessreis willen beginnen, of diegenen onder ons die geen extra stress aan onze gewrichten willen toevoegen. Dit zijn vooral goede opties voor mensen met osteoporose of andere orthopedische problemen. Maar ze zijn ook een fantastische workout voor iedereen die fit en gezond wil worden!

Roeien: Roeien is een zittende oefening die het hele lichaam inschakelt en de hartslag verhoogt. Een van de voordelen van de beweging is dat het veelzijdig is. U kunt afwisselen tussen intense uitbarstingen van werk voor korte perioden of om het te gebruiken als een steady state cardio machine.
Fietsen: Fietsen is een uiterst veelzijdige zittende oefening waarmee u langere afstanden kunt afleggen of kortere inspanningen van hoge intensiteit kunt leveren. Bij het fietsen ligt de nadruk op het gebruik van uw onderlichaamsspieren. U kunt weerstand toevoegen voor een nog grotere cardiovasculaire en musculaire uitdaging - en u kunt het zelfs in groepsverband doen!
Zwemmen: Zwemmen is een geweldige full body workout. Het is misschien wel de gemakkelijkste oefening voor uw gewrichten, maar u gebruikt er ook alle spieren in uw lichaam voor. U beweegt uw lichaam voortdurend tegen de weerstand van het water in, waardoor uw hartslag omhoog gaat en uw spieren sterker worden, maar ook uw longcapaciteit en ademhalingstechnieken worden versterkt.

Steady State Cardio

Als snelle cardiobewegingen niets voor u zijn, bent u niet de enige! Als je vindt dat een wandeltocht, fietsen op de weg of joggen in de buurt leuker is, is steady state cardio misschien iets voor jou. Steady state cardio is een continue, gestage inspanning waarbij je in één trainingszone blijft. Dit verschilt van intervaltraining waarbij je wisselt tussen zones met hoge en lage intensiteit. Idealiter blijf je bij steady state cardio in een "middengebied" in een trainingszone met gemiddelde intensiteit voor de duur van de activiteit. Het moet uitdagend, maar niet onmogelijk aanvoelen om dertig of meer minuten in deze zone te blijven.

Hoe weet ik in welke trainingszone ik zit?

U bevindt zich waarschijnlijk in een matige intensiteitszone als u tijdens het sporten een gesprek met iemand kunt voeren, maar niet zonder moeite. Als u zonder problemen een gesprek kunt voeren tijdens het sporten, bevindt u zich waarschijnlijk in een lage-intensiteitszone. Als het absoluut onmogelijk is om een gesprek te voeren tijdens het sporten, dan is dat waarschijnlijk een hoge intensiteitszone voor u.

Steady State Cardio in de sportschool

Tredmolen: De loopband is de meest bekende en gemakkelijk toegankelijke cardio-machine die er is. Om de intensiteit van uw training te manipuleren en de middelste trainingszone te bereiken, verhoogt of verlaagt u de snelheid - en vergeet niet de hellingshoekfunctie te gebruiken voor een extra boost!
Elliptical: Dit is een geweldige optie met minder impact. Met een elliptische loopband kunt u de intensiteit regelen door de weerstand te verhogen of te verlagen. Er zijn meestal twee sets sturen: een stilstaande set om te helpen bij het evenwicht en een bewegende set sturen die beweging van het bovenlichaam omvat.
Stair Stepper: Ooit het gevoel gehad dat een trap oplopen soms voelt als het moeilijkste wat je ooit hebt gedaan? Dat komt omdat het constant vechten tegen de zwaartekracht en het tillen van je lichaamsgewicht veel vergt van je longen en spieren! Dit is een geweldige cardio-optie die tegelijkertijd de spieren in het onderlichaam versterkt. De intensiteit wordt verhoogd of verlaagd door de snelheid waarmee de trap beweegt te manipuleren. Er zijn handgrepen om te helpen met het evenwicht indien nodig. Probeer jezelf echter uit te dagen om niet te leunen of te vertrouwen op de handgrepen

Circuit en HIIT Training

Als je je verveelt als je steeds hetzelfde doet, is circuittraining misschien je nieuwe favoriet! Circuittraining is een techniek waarbij een reeks verschillende oefeningen om beurten worden uitgevoerd met minimale rust ertussen.

Zie elke oefening als een eigen station. Circuit training is het roteren door de stations. Welke oefeningen je voor het circuit kiest, hangt af van je voorkeur en je vaardigheden, er zijn geen "magische oefeningen". Je kunt je houden aan traditionele cardio oefeningen zoals jumping jacks en touwtje springen. Je kunt traditionele gewichthef oefeningen doen, zoals lunges en shoulder presses. Of je kunt de twee combineren door van roeien over te gaan op dumbbell squats! Uw workout is aan u!

Veel mensen beseffen niet dat het gebruik van gewichten de beste manier is om de hartslag te verhogen, en dat je er niet met alleen cardio komt.

Hier is een voorbeeld van een circuit training.

Step Ups: 1 minuut

Burpees: 1 minuut

Plank omhoog: 1 minuut

Touwtje Springen: 1 minuut

Rust: 2 Minuten

Herhaal vier keer.

Denk eraan: je enige rust moet komen van de overgangen tussen de bewegingen en het herstelstation aan het eind. Circuittraining is een eenvoudige techniek om te manipuleren. Je kunt oefeningen toevoegen, de rustperiodes verkorten en het aantal herhalingen opvoeren om je training te verbeteren.

Intervaltraining met hoge intensiteit ( HIIT )

HIIT combineert korte uitbarstingen van intense oefeningen met langere periodes van rust of oefeningen met een zeer lage intensiteit. Een voorbeeld hiervan is het uitvoeren van een extreme sprint zo snel als je kunt gedurende 30 seconden, gevolgd door 1 minuut wandelen en deze reeks herhalen gedurende 15-20 minuten.

De hoge intensiteitsstoot hoeft niet per se hardlopen te zijn. Het kunnen ook andere explosieve bewegingen zijn zoals sprints op een fiets, roeier of touwtje springen, of zelfs het circuit hierboven. Het belangrijkste is dat je een volledige inspanning levert.

Welke training je ook kiest, of het nu is om af te vallen, fit te worden, gezond te worden, of gewoon iets nieuws te proberen, onthoud dat beginnen vaak het moeilijkste deel is. En hoewel het misschien niet zo lijkt als je halverwege een heuvel bent of nog drie oefeningen moet doen tot je pauze van twee minuten, is het belangrijk om te weten dat de tijd nemen om jezelf te verbeteren altijd de moeite waard is.


Gerelateerde berichten


Commentaar is gesloten voor dit bericht.